Velg rett vinterdekk

Av Bavaria Norge
Hva er viktig å tenke på?

Vi har en lang periode i løpet av året med snø og glatte veier her i Norge. Valget av rett, og gode, dekk blir derfor svært viktig.

Hva sier loven?
Den norske loven er ikke spesifikt knyttet til vinterdekk, men heller til mønsterdybden. Det kreves en mønsterdybde på minimum 3 millimeter. Dette er uavhengig av sesong. Statens Vegvesen definerer vintersesongen fra 1. november frem til første mandag etter 2. påskedag. Alternativt 15. oktober til 1. mai i de nordligste fylkene. 

Vi anbefaler å gjøre det til en rutine å sjekke dekkdybden vinterdekkene hver vintersesong. Nye vinterdekk har en mønsterdybde på ca. 9-10 med mer og loven krever mønsterdybde på minimum 3 med mer. Det er viktig å være klar over at lav mønsterdybde, gir lengre bremsetid og risikoen for sladd og ulykke øker. Uansett om bilen er ny eller gammel trenger bilen gode vinterdekk!

Hvordan velger jeg dekk?
Det er naturlig nok mange hensyn å ta, men her er de viktigeste:

-       Unn deg selv, og dine medtrafikanter premium kvalitet på dekk. Moderne biler har sikkerhetssystem som kontrollerer flere komponenter i bilen for å gjøre din ferd så trygg og sikker som mulig. Kjøp derfor dekk og felg som er godkjent og anbefalt for ditt bilmerke og modell. I BMW og MINIs tilfelle kjennetegnes dekkene ved å være merket med en stjerne.

-       Bor du i Norge anbefaler vi deg å velge «nordiske vinterdekk». De er utviklet med tanke på vårt nordiske klima med snø, slaps, våte og glatte veier.

-       Les deg opp! På nettet blir det stadig oppdatert med tester på vinterdekk som kan hjelpe deg på veien.

Er du fortsatt usikker på hvilke dekk du skal velge? Kontakt din nærmeste Bavaria-forhandler, så hjelper vi deg.