Nyheter

BMW M8 Gran Coupe

Av Bavaria Norge
Den tredje M-modellen i 8-serien.

– Helt nye BMW M8 Gran Coupe er bilen for de som ønsker en god dose ekstravaganse og kjøreglede både til hverdags og til de lengre kjøreturene, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge.

Kreftene finner veien til asfalten gjennom en 8-trinns Steptronic automatgirkasse og M xDrive firehjulsdrift. Det innovative firehjulsdriftsystemet, som først ble lansert i den nye generasjonen BMW M5, gjør det mulig å fordele kreftene mellom akslene på en helt ny måte. Til alle motorsport-puristers glede er det også mulig å sende alle kreftene til bakhjulene, og sjåføren kan stille inn ulike oppsett for bremsene gjennom de forskjellige kjøreprogrammene. Lyden fra de to parene med 100 mm eksosrør kan justeres fra førerplassen. BMW M8 Gran Coupe Competition har for øvrig M Sport eksosanlegg som standard – til glede for de audiofile blant oss.

Design med særegenheter
Helt nye BMW M8 Gran Coupe har tett designmessig slektskap med de andre 8-serie Gran Coupe-modellene, og flere av særegenhetene som man finner i BMW M8 Coupe og BMW M8 Cabriolet. Store luftinntak og markante spoilere og diffusorer er noen av kjennetegnene. Som på BMW M8 Coupe, er taket på BMW M8 Gran Coupe produsert i karbonforsterket plast (CFRP). Competition-varianten skiller seg ytterligere ut med optikk i sort høyglans.

Interiøret har også fått sine helt særegne detaljer. Et eget M-ratt med røde girskiftehendler, ny girspak og eksklusive M-sportsseter med M-setebelter er noe av det som kan nevnes. Skreddersøm i skinn og farger fra BMW Exclusive er selvsagt også en mulighet.

Med to markante bakseter er helt nye BMW M8 Gran Coupe en 4+1-seter. De ytre baksetene har samme utforming som sportsetene fremme. Med solid sidestøtte og integrerte hodestøtter bys det dermed på sportslig luksusfølelse også i baksetene. Bagasjeromsvolumet er på 440 liter.

 

Kort oppsummert: 

  • 4,4 liters TwinPower V8-bensinmotor
  • Maksimal effekt på 600 hk
  • 0-100 km/t på 3,3 sekunder
  • Toppfart på 250 km/t. Kan oppgraderes til 305 km/t med «M Driver’s package»

Lanseres april 2020.