Karbonsertifisert karosseriavdeling

I Stavanger har Bavaria en av to karbonsertifiserte karosseriavdelinger i Norge.

BMW i CARBON REINFORCED PLASTIC (CRFP) REPARASJONER.

Grunnet BMW i sin spesielle konstruksjon med CRFP*, stilles det strenge krav fra BMW til reparasjon av biler med denne type skade. 

Vi er derfor stolte av at Bavaria er sertifisert for reparasjon av strukturskader på biler med CRFP.

*Carbonfibre Reinforced Plastic

HVORFOR KARBON?

Fra første trinn i utviklingen av modellkonseptet har BMW fokusert på å skape en effektiv og bærekraftig elbil. Fornybare og resirkulerte materialer skåner miljøet og erstatter tradisjonelle materialer som plast med blant annet karbonfiber.

Karbonfiber hjelper med både å holde vekten på bilen nede og strukturstyrken oppe. Materialet produseres ved hjelp av 100 prosent fornybar energi fra et av de største vannkraftverkene i verden, som ligger ved Moses Lake, ca. 300 km øst for Seattle.

BÆREKRAFTIG PRODUKSJON.

Det er ikke nok å kjøre utslippsfritt for å skape varige endringer. Derfor er det bærekraftige prosesser i hele verdiskapningskjeden til BMW i3. Det betyr at også utviklingen og produksjonen av BMW i3 er bærekraftig, slik at du kan være sikker på at du kjører miljøvennlig.

Fabrikken i Leipzig har vindmøller, slik at vi kan produsere BMW i3 ved hjelp av grønn strøm fra vindkraft. I tillegg har vi klart å redusere energibehovet under produksjonen med 50 prosent i forhold til produksjonen av andre BMW-modeller som i utgangspunktet er lite energikrevende. Samtidig er vannforbruket redusert med 70 prosent.

Les mer om produksjonen av BMW i3 på bmw.no.