Bærekraft hos Bavaria

Med en konsekvent bærekraftsstrategi setter vi en ny standard i bilbransjen.


Bavaria Norge inngår i Hedin Automtive Norge AS, sammen med en rekke andre viktige selskaper; GS bildeler, KOED Norge, Porsche Senter. Hedin Automotive er et heleid datterselskap av Hedin Bil AB, og inngår i konsernet Hedin Mobility Group AB som i skrivende stund består av 144 forhandlere, 31 merker, i 6 land med tilsammen 3600 ansatte. 

Bavaria på sin side er en av Nordens største forhandlere av BMW og MINI, og vokser fortsatt gjennom strategiske oppkjøp via konsernet. Det er klart at en så stor gruppering både har, og kan ha innvirkning på mennesker, samfunn og verden. Med stor påvirkning kommer også et stort ansvar som vi tar på alvor. 

Blandt FN sine bærekraftsmål er det et par som utpeker seg som mer relevante for Bavaria Norge. Vi jobber strategisk for å hele tiden forbedre drift og samfunnspåvirkning, tiltak blir til, noen mer og noen mindre målbare enn andre.  Med en konsekvent bærekraftsstrategi setter vi en ny standard i bilbransjen.

For oss er kjøreglede mye mer enn bare mobilitet. Bærekraft er et viktig tema som vi ikke er villig til å gå på kompromiss med. Tvert imot: Vi har en ny, konsekvent fremtidsstrategi som ikke bare omfatter det vi har en direkte innvirkning på, men tar begrepet bærekraft til et helt nytt nivå.

De siste årene og tiårene har vi satt viktige standarder for miljøytelsen til modellene våre – alt fra ressursbruk til energiforbruk og andel gjenvunnet materiale. De neste årene vil vi kontinuerlig øke vår omfattende elektrifiseringsstrategi, og i 2023 vil vi tilby 25 elektrifiserte modeller.

For å oppnå målet for klimanøytralitet og utslippsfri mobilitet kreves imidlertid flere forskjellige typer elektrisk drivteknologi. Av den grunn, og for å kunne tilfredsstille kundenes behov på en enda mer fleksibel måte, vil vi fortsette satsningen på å utvikle hydrogenbaserte brenselceller i en teknologinøytral strategi. Allerede på bilmessen IAA 2019 presenterte BMW i Hydrogen NEXT. Som neste trinn vil vi i 2022 lansere denne modellen i en mindre serie. Vi beveger oss kontinuerlig skritt for skritt nærmere en miljøvennlig og utslippsfri fremtid.