MINI Concept Aceman

Med konseptbilen Aceman deler MINI den første smakebiten på det karakteristiske designspråket til fremtidige MINI-modeller.

Konseptbilen MINI Concept Aceman hinter om MINI-familiens første elektriske crossover. Den vil bygge bro mellom MINI Cooper og MINI Countryman, og lanseres i løpet av 2024.

MINI Concept Aceman byr på fire dører, innvendig plass til fem personer og et stort bagasjerom. Konseptbilen måler 4,05 meter i lengden, 1,99 meter i bredden og 1,59 meter i høyden. Den oppreiste fronten og de klare flatene gir rom for at erketypiske MINI-detaljer finner sin plass i designen på nye måter. MINI Concept Aceman preges av skarpere linjer, men er likevel leken og umiskjennelig en MINI.

Bilens konstruksjon er basert på funksjonell design og korte overheng. Helt i tråd med tradisjonelle prinsipper, men rigget for en ny tid hvor MINI gjenoppfinner seg selv og byr på mer avansert komfort, mer allsidighet og mer gokart-følelse bak rattet enn noen gang før.

Interiøret er preget av et nøkternt og enkelt design, med klare konturer og nøye utførte detaljer hvor alt er redusert til det absolutt nødvendigste. Akkurat slik som designeren av den klassiske MINI-en hadde i tankene tilbake i 1959.

Alec Issigonis designet den gang et interiør som bortsett fra setene, rattet og girspaken ikke trengte mer enn et sentralt sirkulært instrument og noen få vippebrytere for å skape en enestående kjøreopplevelse.


Tradisjonen tro, bygger derfor interiøret over samme lest i konseptbilen. Med sitt helt spesielle farge- og materialvalg understrekes det tydelig at MINI fortsatt våger å leke. Verken krom eller skinn er tatt i bruk. Eksempelvis er rattet kledd i fløyelsvelour. Sammen med de digitale løsningene og OLED-skjermen, tar det MINI inn i fremtiden med et solid nikk til tradisjonen.

Den elektriske kjernefamilien til MINI vil i løpet av de neste årene inkludere en ny 3-dørs-modell, en ny crossover-modell i småbilsegmentet og en crossover-modell i kompaktsegmentet. Den første smakebiten på den nye 3-dørs modellen kom tidligere i år.