MINI Originalene oppdateres

2021 er året hvor originalene oppdateres. MINI 3-dørs, MINI 5-dørs og MINI Cabriolet får ny karakter, med enda mer teknikk og britisk sjarm.

For snart et år siden rullet de første helelektriske MINI Cooper SE-ene inn på norske veier. Senere var det tid for oppdatering av MINI Countryman. Disse to modellene bidro til et historisk sterkt år for MINI i den nordiske regionen – til tross for pandemi og tidvis stengte fabrikker.

MINI har alltid skilt seg ut i mengden. Den ble født som en annerledes bil i 1959, og senere revitalisert i 2000. I dag er den moderne MINI-en i sin tredje generasjon – og nå har tiden kommet for en markant oppgradering.

Fortsatt en brite
Fronten på de nye MINI-modellene er fortsatt umiskjennelig MINI. De erketypiske frontlyktene har nå fått LED-lys med nye funksjoner som standard. De vertikale slissene i støtfangeren og alle de nye linjene i grillen, gir de nye modellene et sportslig og markant uttrykk, i typisk MINI-manér.

Erketypiske baklykter har også vært en gjenganger hos MINI. Nå får alle modellene baklykter med Union Jack LED-design som standard – en hilsen til det britiske opphavet. Og hvis det fortsatt skulle være tvil etter Brexit; det er Oxford som er og blir «Home of MINI».

Nye raffinerte detaljer og materialvalg løfter interiøret. Men, den ikoniske runde skjermen og vippebryterne er fortsatt med, bare enda mer moderne og sofistikert – som en ekte britisk gentleman.

Bak fasadene skjuler det seg ny teknikk. Infotainmentsystemet har fått nytt grensesnitt og førerassistansesystemene har nye funksjoner. Det digitale instrumentpanelet bak rattet som ble introdusert i helelektriske MINI Cooper SE, er nå tilgjengelig for alle motoriseringene i den nye generasjonen av familiemedlemmene.

Enkelt for individualistene
Med de nye MINI-modellene følger også en rekke nye farger, felger og valgmuligheter for detaljer. De siste årene har man i den nordiske regionen jobbet med å forenkle de mange valgene man har. Ved lanseringen av helelektriske MINI Cooper SE i fjor, ble det innført tre ulike utstyrsnivåer, som alle reflekterer alle ønskene til MINI-kundene. Denne tilnærmingen tas nå med videre i flere modeller. Samtidig beholdes selvsagt muligheten for de som vil ha sin helt spesielle MINI.

For mange MINI-fans er kontrastfargen på taket noe av det som står øverst på ønskelisten. For 3-dørs og 5-dørs versjonen blir det nå mulig å velge sin helt unike takfarge. Med MINI Multitone Roof graderes tre farger i hverandre innen lakken tørker. Det gir små nyanser i fargemønsteret som gjør at hver eneste MINI med Multitone Roof blir noe for seg selv.

-------------------------------------------------------------------------------

Lanseres i mars
De nye MINI-modellene lanseres i mars. Den oppgraderte MINI Cooper SE får en startpris på kr. 278 000. Norske MINI-forhandlere vil åpne for bestilling av de nye modellene om kort tid.

Mer MINI i vente
Helelektriske MINI Cooper SE og plug-in hybriden av MINI Countryman utgjør allerede majoriteten av salget i den nordiske regionen. Nå stiller begge til start med oppgradert design og teknikk for 2021.

I tiden fremover vil MINI fortsette å ekspandere med flere ladbare modeller. Den elektriske kjernefamilien til MINI vil i fremtiden inkludere en 3-dørs-modell, en ny crossover-modell i småbilsegmentet og en crossover-modell i kompaktsegmentet. Med andre ord, den populære MINI Countryman vil få selskap av en annen og mindre crossover-modell.

De kommende generasjonene MINI-modeller vil uavhengig av konsept og størrelse fortsette å være en umiskjennelig MINI, med maksimal innvendig plass, underholdende kjøreegenskaper og individuelle løsninger for kundene.