Nyttig informasjon om bremser på elbil

Når vi kjører en elektrisk bil, blir det ofte "en-pedalsdrift". Det betyr at vi ikke bruker bremsepedalen, og det bygger seg opp uheldig rust.

Når vi kjører en elektrisk bil, blir det ofte "en-pedalsdrift". Det betyr at vi ikke bruker bremsepedalen, men bremser med bilens elektriske motor ved å kun slippe gasspedal. På grunn av at bremsene ikke brukes nok, oppstår det raskere rust. Et slikt kjøremønster forårsaker at rust bygger seg opp på bremseskivene over tid grunnet lite betjening av bremsene, da det er friksjonen mellom bremseklosser og bremseskiver som holder skivene fri for rust.

Ved noen enkle grep, kan du øke varigheten på bremsene. Her er noen nyttige tips fra vår tekniske ekspert i Bavaria som kan forebygge rust på din elbil. 

  1. Med jevne mellomrom bør du vaske bilen på et selvvaskeanlegg, slik at du får mulighet til å spyle rent rundt bremseskiver og calipere.

  2. Av og til - bør du foreta en litt kraftigere oppbremsing slik at bakbremsene også trer i funksjon.

  3. Bruk alltid håndbrekket når du parkerer bilen. Det vil opprettholde bevegeligheten i caliperne bak, slik at de ikke ruster fast.

  4. Det anbefales ikke å parkere bilen når bremsene er våte, for eksempel etter vask - da kan det fortere oppstå rust. 

Bavaria har prisløfte på bremser til BMW i3.

Vi matcher alle jobber, som har tilsvarende reservedeler og arbeidsspesifikasjoner på jobbene.

Se vårt utvalg av BMW elbiler.