BMW iX med firehjulstrekk

BMW Vision iNEXT blir nå BMW iX – en helt ny elektrisk SUV med lavt forbruk og stort batteri. Elektrisk rekkevidde på over 600 km (WLTP)

Eksakte detaljer om rekkevidde, utstyrspakker og priser vil komme i 2021. Vi har per i dag ingen priser å kommunisere. Bilen vil være tilgjengelig for prøvekjøring i 2021. Produksjon av BMW iX setter i gang i juli 2021 og vi regner med å kunne ta bestillinger til våren 2021. Her er en forsmak på hva vi har i vente:

Batteri
De to elektriske motorene, som er produsert uten bruk av sjeldne mineraler, sørger for full firehjulsdrift og leverer en samlet effekt på over 500 hk. Sprinten fra 0-100 km/t gjøres unna på under fem sekunder.

Høyspentbatteriet har en bruttokapasitet på mer enn 100 kWh, noe som gir BMW iX en rekkevidde på over 600 km i WLTP-syklusen.

Med ny ladeteknologi, kan BMW iX lynlade (DC) opp til 200 kW. Dermed kan batteriet lades fra 10 til 80 prosent på 40 minutter, mens en «lynlade-økt» på 10 minutter gir 120 km rekkevidde. Fra en 11 kW ladeboks, lades batteriet fra 0 til 100 prosent på mindre enn 11 timer.

Firehjulstrekk og hengerfeste
BMW iX vil komme med både firehjulstrekk og tilhengerfeste.

Størrelse og design
BMW iX er omtrent like lang og bred som en BMW X5, like høy som en BMW X6 og ruller på samme hjuldimensjoner som en BMW X7 (21" eller 22").

BMW iX skiller seg også ut med særegne elementer som rammeløse dører, trykksensitive døråpnere som erstatning for tradisjonelle dørhåndtak, utpregede og markante hjulbuer, og en bakluke som dekker hele bilens bakside.

Velger man å utstyre sin BMW iX med panoramasoltak, ser man opp på den største glassflaten som noen gang er montert i en BMW. Skulle lysinnslippet bli for sterkt, så dempes det hele automatisk gjennom elektrokromagnetisk dimming.

BMW Leasing
Se våre BMW leasing kampanjer.

Teknologi
Frontlyktene, i full LED, er de smaleste i BMWs historie. Om ønskelig leveres de også med laserlys med matrix-funksjon for fjernlysene. 

Siden vedlikeholdet under panseret er minimalt, er det ikke behov for å åpne det i det hele tatt. Eksempelvis er påfyllingen for spylervæske lagt under BMW-logoen på panseret. Integrert i BMW-logoen på bakluken finner man ryggekameraet, med egen rengjøringsfunksjon.

BMW iX er den første modellen fra BMW Group som er klargjort for 5G. Det åpner for rask kommunikasjon og trådløse oppdateringer. 

Dashbordet preges av en stor, kurvet skjerm, som er satt sammen av en 12,3" informasjonsskjerm og en 14,9" kontrollskjerm. I midtkonsollen finner man en særegen girspak og touchpanelet.

Hold deg oppdatert!

Meld deg på vår interesseliste og motta eksklusiv informasjon så snart dette blir tilgjengelig. Meld deg på her.

Se vårt utvalg av BMW elbiler.