Velg rett sommerdekk

Av Bavaria Norge
Hva er viktig å tenke på?

Mange lever i en tro om at det bare er viktig å ha gode vinterdekk, men sommerdekk er vel så viktig for sikkerheten og økonomisk kjøring.

 

Hva sier loven?

Nye sommerdekk har en mønsterdybde på 7-8 mm og laveste lovlige mønsterdybde er 1,6 mm. Er mønsterdybden lavere enn 3 mm øker risikoen markant for vannplaning. Gjør det til en vane å sjekke dekkenes mønsterdybde hver sesong.

 

Komfort

Dyp mønsterdybde gir mindre støy, en mer behagelig kjøring og ikke minst en mye mindre bremselengde!

Sjekk trykket i dekket med jevne mellomrom. Ved for lavt trykk i dekkene blir bremselengden lengre, bilen mer ustabil og man får unødig dekkslitasje.

Hva må jeg tenke på når jeg leter etter nye dekk?

Når du skal velge nye dekk, lønner det seg å tenke langsiktig.  Dagens biler har avanserte sikkerhetssystem som ofte kontrollerer flere komponenter i bilen for å gjøre din ferd så trygg og sikker som mulig. Kjøp derfor dekk som er godkjente og anbefalte av bilmerket du kjører.

Les deg gjerne opp på uavhengige tester på nett.

 

Hvor lenge holder dekkene?

Det er mange faktorer som spiller inn på holdbarheten til dekk; kjørestil, klima, oppbevaring, merke og mer. Sett bort i fra kjørestil er hvordan man oppbevarer dekkene den eneste faktoren vi kan gjøre noe med. Dekk har det beste dersom de oppbevares mørkt, tørt og kaldt. Aller helst skal de oppbevares hengende på felgen. Om du ikke har tilgang til slike oppbevaringsmuligheter anbefaler vi dekkhotell. Din Bavaria forhandler kan hjelpe deg med oppbevaring. I tillegg til oppbevaring bistår vi gjerne med rengjøring, inspeksjon, rådgivning og hjulskifte.

Er du usikker på hvilke dekk som er anbefalt til din bil? Ta kontakt med din nærmeste Bavaria-forhandler for eksperthjelp.