Fremtiden er elektrisk

Av Bavaria Norge
Mer spenning fra BMW Group: Lanserer ladbare biler i høyere tempo de neste årene.

Ved utgangen av 2019 forventes det at det ruller over en halv million elektrifiserte biler fra BMW Group rundt om på verdens veier. I 2020 introduserer BMW femte generasjon elektrisk drivlinje. Ingeniørene er godt i gang med å teste dynamikken til den nye drivlinjen, og har fått frie tøyler til å eksperimentere med enkelte biler. Innen 2023 vil det være 25 elektrifiserte modeller.

En av bilene som testes er en BMW 5-serie med tre nye elektromotorer og en total effekt på 530 kW/720 hk. Akselerasjonen fra 0-100 km/t gjøres unna på godt under 3 sekunder. Elektromotoren og batteriene som nå testes til det ytterste vil bli å finne i kommende BMW-modeller.

Se vårt utvalg av BMW elbiler.

Se vårt utvalg av BMW hybrid modeller.

BMW Vision M Next.

BMW Vision M NEXT:

I fremtiden vil man som sjåfør kunne velge om man ønsker å bli kjørt eller kjøre seg selv. Med BMW VISION M NEXT, viser BMW hvordan man kan se for seg fremtidens kjøreglede. Dette er en slags forsmak på hvordan en BMW M-bil kan elektrifisereres og ha fokus på den aktive og engasjerte sjåføren, samt hvordan intelligent teknologi kan bidra til den ultimate kjøreopplevelsen.

Med klare referanser til både BMW Turbo, BMW M1 og BMW i8, er visjonsbilen en smak av fremtid med historiske elementer i designen. Med en elektrisk motor på forakselen og en elektrisk motor på bakakselen, kan bilen både kjøres helelektrisk både med bakhjulsdrift og firehjulsdrift. I tillegg bidrar den kraftfulle firesylindrede bensinmotoren til driv på bakhjulene. Total effekt er over 600 hk og sprinten fra 0-100 km/t gjøres unna på 3 sekunder. Samtidig byr visjonsbilen på en elektrisk rekkevidde på 100 km, slik at den i stor grad kan kjøres helelektrisk til hverdagslige gjøremål.

Les mer om BMW Vision M NEXT her: https://www.press.bmwgroup.com/global/article/detail/T0297304EN/bmw-vision-m-next-boost-your-moment-–-the-future-of-driving-dynamics-at-bmw

Artikler i samme kategori