Ionity ladestasjon og BMW

Av Bavaria Norge
I 2021 lanseres en rekke nye elbiler fra BMW Group. Med ladekort-løsningen BMW Charging og MINI Charging får kundene tilgang til over 4300 ladepunkter i Norge og abonnement for gunstig hurtiglading hos IONITY.

En god ladeinfrastruktur og hurtiglading er kritisk for å oppnå sømløs elektromobilitet. Nå gis BMW- og MINI-kunder tilgang til et av verdens største offentlig ladenettverk. For BMW-kundene tilsvarer dette mer enn 220 000 ladepunkter globalt, mens MINI-kundene får i underkant av 200 000 tilgjengelige ladepunkter. I dag er det over 4000 ladepunkter tilgjengelig i det norske nettverket, og flere er planlagt. BMW Charging og MINI Charging vil med andre ord gi en sømløs løsning for lading i både inn- og utland.

Slik fungerer det
Ladepunktene er merket i bilenes navigasjonssystem, på nettportalene og i app-ene BMW Charging og MINI Charging. Sjåføren kan enkelt planlegge ruten og finne den beste og mest effektive reiseruten.

Ladekortet for BMW Charging og MINI Charging er gratis, og betalingen for ladeøktene knyttes direkte til kundens profil og kredittkort. Kunden kan enkelt holde oversikt over kostnader og ladehistorikk, gjennom appen eller i nettportalen.

Ladekortet kan også knyttes til kundens egen Grønn Kontakt-konto. Dette gir tilgang til fordelsprogrammet til Grønn Kontakt, noe som innebærer at BMW- og MINI-kundene ikke er avhengig av andre ladebrikker.

Les også: Slik lader du smart

Gunstige ladeavtaler hos IONITY
BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company og Volkswagen Group, med Audi og Porsche, lanserte i 2017 joint venture-selskapet IONITY. Senere har også flere bilprodusenter sluttet seg til selskapet som utvikler, etablerer og drifter et nettverk av hurtigladere for elbiler over hele Europa. I Norge finnes nå IONITYs hurtigladere på 21 lokasjoner, med totalt 96 ladepunkt.

IONITYs ladestolper har en kapasitet på opptil 350 kW og vil dermed være den foretrukne ladestasjonen for kunder med modeller som BMW iX3, BMW iX, BMW i4 og BMW i5. BMW iX3, som lanseres i disse dager, har en ladekapasitet opptil 150 kW. BMW iX og BMW i4 får begge ladekapasitet på opptil 200 kW.

Gjennom BMW Charging og MINI Charging kan kunden tegne sitt eget IONITY Plus abonnement til 132 NOK pr måned per dags dato. Abonnementet varer i første omgang 12 måneder og inkluderer en fast pris på lading for 1,70 NOK pr kWh per dags dato. Uten abonnement er prisen per dags dato 8,40 NOK pr kWh. BMW iX3-kundene får 12 måneders bruk av IONITY-stasjonene med på kjøpet av bilen, uten månedlig avgift.

Les også: Trygg lading for hybrid- og elbiler.

Ionity ladestasjon

– Vår IONITY Plus avtale gir våre kunder et svært attraktivt tilbud, med muligheter for hurtiglading til en langt rimeligere pris enn mange av våre konkurrenter. Infrastruktur og ladekostnader, spesielt for hurtiglading, er for mange kunder sentralt i valg av elbil. Vi tilbyr nå tjenester som er både sømløse og attraktive, sier kommunikasjonsdirektør Marius Tegneby i BMW Group Norge.

Prisene for lading på andre ladestasjoner og i utlandet kan variere avhengig av ladestasjonenes operatør. Gjeldene priser finnes i BMW Charging og MINI Charging app-en.

Bilprodusentene jobber for å utvide ladenettverk
Nylig sendte en gruppe med europeiske aktører fra bil- og transportbransjen og forbrukerorganisasjoner et brev til EUs klima-, transport-, industri- og energikommisjoner med en klar oppfordring om å etablere én million ladepunkter i Europa innen 2024.

Gruppen, bestående av European Automobile Manufacturers’ Association (ACEA), Transport & Environment (T&E) og European Consumer Organisation (BEUC), mener at et slikt mål vil sende et sterkt signal til europeiske sjåfører om at ladeinfrastrukturen vil holde tritt med det økende salget av elbiler.

BMW Charging: https://bmw-public-charging.com/web/bmw-no

MINI Charging: https://mini-charging.com/web/mini-no

Artikler i samme kategori