Ingen grunn til å droppe EU-kontroll

Av Bavaria Norge
Etter at Statens vegvesen utvidet fristen for EU-kontroll velger tusenvis å utsette å ta EU-kontroll. Det er ingen grunn til å utsette EU-kontroll hvis du ikke er syk eller i karantene, sier Tor Simonsen, bransjefagligleder i Norges Bilbransjeforbund (NBF). Både Statsminister og Helseminister har poengtert at alt som kan fungere som normalt, bør fungere som normalt.

Hos Bavaria følger vi myndighetenes råd og tar renhold svært seriøst. Bilbransjen kan operere som normalt bare det kommer kunder. Det er laget veiledere for smittevern både for kunder, ansatte og biler. Hansker, ratt- og setetrekk, vask og desinfisering og avstand er viktige tiltak.

Hos Bavaria trenger du ikke møte opp inne i lokalet
Du kan parkere bilen din hos oss, og slippe nøkkelen i nøkkeldropp på utsiden av butikken. Dette må du i tilfelle informere oss om i forkant av din verkstedtime.

Ønsker du ikke å møte opp personlig for å hente/levere bil eller prøvekjøre en bil? Kontakt oss – vi skal gjøre vårt ytterste for å finne en løsning!

Folk dropper EU-kontroll. Kjempekøer etter koronakrisen kan føre til tusenvis av avskiltede biler etter at Statens vegvesen utvidet fristen for EU-kontroll velger tusenvis å utsette å ta EU-kontroll. Per i dag er det gjennomført mer enn 18 000 færre EU-kontroller sammenlignet med samme periode som i 2019. Fortsetter denne trenden vil det være 80 000 ekstra biler som skal ha EU kontroll i neste periode. Det kan føre til lange køer, og at mange ikke rekker å få gjennomført kontrollen før neste frist. Verkstedene har ikke kapasitet til å ta titusenvis av ekstra kontroller en måned.

Men verkstedene er åpne og kan operere med svært lav smitterisiko. Det er ingen grunn til å utsette EU-kontroll hvis du ikke er syk eller i karantene, sier Tor Simonsen, bransjefagligleder i Norges Bilbransjeforbund (NBF). Både Statsminister og Helseminister har poengtert at alt som kan fungere som normalt, bør fungere som normalt. Bilbransjen kan operere som normalt bare det kommer kunder. Det er laget veiledere for smittevern.

Artikler i samme kategori