Møt Adrian – bilentusiasten som krasjet i 200 km/t

Adrian har jobbet hos oss i Bavaria i 2 år. I juni reiser han på det som han definerer som en stor drøm: Eurorally.

- Jeg gleder meg så mye at jeg nesten ikke klarer å sitte stille. Jeg tror kollegaene mine allerede er leie av å høre om dette nå, sier Adrian og ler godt.

Eurorally er ikke et ekte rally, men en reise gjennom Europa for de med litt ekstra spesielle bilmodeller og ikke minst en helt sær(egen) interesse for bil, men mer om det senere. For Adrian har bilinteressen vært med å forme ham som menneske helt fra han var liten. Det definerbare øyeblikket sporer han tilbake til en bilmesse i hjembyen Bergen i 1999. 
 
  - Jeg husker jeg gikk rundt på messeområdet, så fikk jeg plutselig øye på den legendariske røde bilen til Donald Duck. Da ble det tent en magisk gnist i meg som aldri har mistet gløden, minnes Adrian.

 

13-åringen som byttet coilen selv

Bilinteressen grep Adrian og allerede som 13-åring tok han sitt første steg inn i mekaniker-verden. 

- Jeg fikk en gammel Honda Civic av faren min. Den startet ikke, men jeg forsøkte å søke litt på nett for å finne ut hva det kunne være. Nokså kjapt fant jeg ut at coilen ofte kunne være et problem på disse bilene. Jeg fant en coil i et annet bilvrak, skrudde den inn i Civicen, og plutselig startet den, smiler Adrian.

En svært stolt 13-åring fikk ringt en noe eldre kompis med lappen, og endelig var Adrian på veien i sitt nye glis - til farens store bekymring.

   - Det var jo en ellevill opplevelse, og samtidig kjente jeg også på en stolthetsfølelse og glede av å klare å fikse noe helt selv. Jeg tror min far var nokså stolt også, men når han så meg og kompisen min i full fart på veien, tok det ikke lang tid før bilen havnet på dynga. Bekymringen hans var vel kanskje reell, ler Adrian.
   

 

Det smalt i 200 km/t

Adrians interesse for bil og motor førte ham tidlig ut på de store bilarenaene. Gateløp, rally og drifting ble etter hvert en stor hobby. Adrians første møte med driftingbanen ville nok skremt bort de fleste, men for Adrian fikk det en helt annen effekt.

- Jeg fikk mast meg til å sitte på i bilen til en ekte Nordisk mester. Hvor kult er ikke det for en ung gutt? Jeg tror ikke vi fikk kommet oss gjennom første sving før det plutselig smalt i siden på bilen i over 200 km/t, sier Adrian.

Den heftige opplevelsen skremte ikke Adrian. Tvert imot ble interessen for bil forsterket denne dagen.

- Jeg lærte egentlig bare at det kunne jo gå godt, humrer han.

 

Tatovering, livsstil og fellesskap

BMW er Adrians store kjærlighet når det kommer til bilinteressen, og det går utover det å bare eie en bil, mener han. 

«Sjekk denne!» sier Adrian, før han drar opp buksebenet og stolt viser frem M-tatoveringen sin.

- BMW er biler som er laget av folk som elsker bil, for folk som elsker bil. Bilene er bygget for føreren. Det er det som er helt unikt. BMW er kjøreopplevelse som berører sjelen, sier Adrian.

Det er likevel ikke kjøreopplevelse, turtall, eller lukten av 98 oktan bensin, Adrian setter høyest når det kommer til bil. For Adrian er gleden ved å eie en BMW, i stor grad knyttet opp mot det sosiale aspektet. Det å dele BMW-gleden med andre, mener han er det beste av alt.

- En gang la jeg merke til en ung kar som stod og studerte bilen min. Jeg spurte han om han ville være med på en liten tur, og det ville han. Ansiktsuttrykket og gløden han viste når vi kom tilbake igjen, er noe man ikke kan sette en pris på. Det gir en utrolig god følelse å kunne spre glede på den måten, forteller Adrian.

  

Drømmebilen; «– Som å vente på bryllupsnatta»

Drømmebilen til Adrian er BMW M2 G87. Adrian har en interessant, men likevel god beskrivelse av hvordan følelsen var da han endelig fikk nøklene til denne skjønnheten den 6. juni 2023.

- Da jeg bestilte bilen, måtte jeg fortsatt vente en god stund før jeg fikk den levert. Man kan sammenligne følelsen med det å vente på bryllupsnatta, forklarer Adrian, og fortsetter; Man vet man venter på noe fantastisk, men man vet ikke helt hvordan det vil bli. Man er ekstatisk, man er litt nervøs, og kjenner generelt på hele registeret av følelser. Det er som en forelskelsesfølelse!

Adrian humrer godt når han forteller om den skrekkblandede gleden ved å måtte vente før han virkelig kunne utforske kreftene bak rattet på bilen som skal frakte ham gjennom Europa i juni.

Eurorally: En drøm som går i oppfyllelse

Eurorally markerer årets høydepunkt for Adrian. Han ser fram til å dele sin lidenskap med andre bilentusiaster på veien fra København i Danmark til České Budějovice i Tsjekkia

- Dette er ikke bare et løp, det er en reise sammen med felles entusiaster med kjærlighet for bil og motor. Her dyrkes det et fellesskap og bilglede som man ikke kan få noe annet sted, forteller en forventningsfull Adrian.

 

Sammen med sin kollega på Bavaria Gardermoen, Jane Bjørgesæter, reiser han ned den 7 juni. Gjennom Bavarias sosiale medier vil han dele sin reise med alle som vil følge ham. Adrian håper det vil gi publikum en unik innsikt i kulturen som er en stor del av livet hans.

- Jeg håper at ved å dele fra reisen min, så kan jeg få vist frem det samholdet som finnes i bilmiljøet. Jeg ønsker at andre skal kunne oppleve og kjenne på den entusiasmen og kjærligheten jeg selv har fått opplevd. Kanskje klarer jeg å formidle noe av det gjennom våre sosiale medier til våre følgere der ute, og på den måten skape nye gnister, sier han.